Nu ook via Normec: BRL 6000 certificering voor installatiebedrijven

Ontwerpt u bodemgebonden energiesystemen? Of levert u warmtepompen? Dan is certificering volgens BRL KvINL 6000-21 met registratie bij BodemPLUS een wettelijke eis. ILenT voert regelmatig controles uit bij installatiebedrijven en de boetes kunnen hoog oplopen.

BRL KvINL 6000-21 bevat de eisen voor het ontwerpen, installeren en beheren van energiecentrales van bodemenergiesystemen, oftewel bodemgebonden warmtepompen. Er is een onderscheid in kleine systemen voor woningen en grote systemen voor utiliteit. Ook kunnen bedrijven ervoor kiezen om een certificering voor een of twee onderdelen, te weten ontwerpen, installeren of beheren, te kiezen.

Normec certficeert al volgens de BRL SIKB 11000 die het ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud van het ondergrondse deel van bodemenergiesystemen regelt. Daar komt nu dus de BRL KvINL 6000 bij zodat wij het totale werkgebied voor ontwerp en realisatie van deze systemen in huis hebben.

De overige protocollen binnen de BRL KvINL 6000 serie zullen naar verwachting ook binnenkort door ons gecertificeerd kunnen worden, neemt u gerust contact op met Martje Princen (operationeel directeur) voor meer informatie.