WIE IS NORMEC?

 

Normec Certification is dé certificerende instelling op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Normec staat onder toezicht van de Raad voor Accreditatie (RvA). Normec Certification is geaccrediteerd voor ISO17021 en ISO 17065 en verstrekt certificaten met het RvA-logo.

Missie

Normec wil een bijdrage leveren aan een duurzame verbetering bij haar klanten.

Visie

Normec wil de nummer één instelling zijn op het gebied van testen, inspecteren en certificeren. Normec wil zich blijvend onderscheiden door haar klantfocus. Deze klantfocus in combinatie met flexibiliteit – mogelijk door een slimme inzet van IT-middelen – werkt efficiency en effectiviteit in de hand. Samen met een gezonde dosis deskundigheid, ambitie en enthousiasme zorgt Normec ervoor dat klanten nooit met minder genoegen hoeven te nemen.

De geschiedenis van Normec

In 1994 werd de Normec-organisatie – toen nog adviesbureau Bouw- en Sloop Consult – opgericht, als een afsplitsing van een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland. Het adviesbureau breidde zijn activiteiten al snel uit naar zowel certificatie- als laboratoriumactiviteiten. Normec is na een vlotte expansie uitgegroeid tot een middelgrote certificerende instelling die actief deelneemt aan divers branche- en sectoroverleg. Ook is Normec lid van de NVCI; de brancheorganisatie voor certificatie- en inspectie-instellingen.

De kernwaarden van Normec

Servicegericht

Wij nemen de tijd om onze klanten echt te leren kennen. Samen ontdekken we ruimte voor verbetering. Bij Normec staat transparantie voorop en is afspraak nog echt afspraak.

Altijd beter

Bij Normec zijn we niet zomaar tevreden. Mogelijkheden om het beter te doen? Die grijpen wij aan! Deze instelling heeft ons gebracht waar we vandaag de dag zijn.

Onafhankelijk

Onafhankelijkheid staat bij ons centraal. Om onze onafhankelijkheid te onderstrepen, geven wij de Advisory Board en de Raad voor Accreditatie volledig toegang tot alle benodigde gegevens om ons beleid in de praktijk te toetsen.

Het Normec team

Onpartijdig

Onze werknemers bekijken alle werkzaamheden met een open blik. Zij zijn eerlijk, objectief en onpartijdig.

Deskundig en professioneel

Onze deskundige en professionele auditors hebben jarenlange praktijkervaring opgedaan. Kortom: ze weten waar ze het over hebben. Wij zorgen voor continue bijscholing. Onze gedreven professionals halen hier veel voldoening uit.

Integer

Wij nemen onze verantwoordelijkheid naar opdrachtgevers, overheid en andere stakeholders. In de samenwerking met deze partijen staan respect en vertrouwen altijd voorop.

Transparant

Normec staat voor transparantie. Ons certificatiereglement is openbaar en de status van certificering is continu te volgen in ons online klantenportal. Zo komen klanten niet voor verrassingen te staan. En daarmee maken wij het verschil!